Továbbra sem megy hazai pályán, a Kassától is kikapott a DAC

By
Updated: október 26, 2024

Ismét kikapott hazai pályán a DAC, a sárga-kékek 1:3-as vereséget szenvedtek a Kassa csapatától a Niké Liga 12. fordulójában. A DAC sorozatban negyedik mérkőzésén maradt nyeretlen a MOL Arénában.

Nem kezdődött jól a mérkőzés a DAC számára, már a 6. percben vezetést szerzett a Kassa. Egy támadás során Faško kapott labdát a középpályán, elment egészen az alapvonalig, a visszapasszolt labdájára Gallovič érkezett és a hálóba talált – 0:1. Három perccel később Zsigmund szerzett labdát a DAC térfelén, kapura tört, de lövését Popovic bravúrral védte. Remek első tíz percet produkált a Kassa. A gól után átvette a kezdeményezést a DAC, többet birtokolta a labdát, de veszélyes helyzetet nem tudott kidolgozni. A Kassa viszont igen, aminek meg is lett az eredménye. A 28. percben Kružliak játszott meg egy szabadrúgást, a labda Gallovičhoz került, aki jobbról éles szögből betalált – 0:2. A 45. percben egy beadás során Yapi eltalálta Jakubko kezét, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, a tizenegyest Trusa értékesítette – 1:2.

A szünetben Andzouana csereként pályára lépett, és biztató játékot kezdett mutatni a DAC, de csak 3 percig. A 48. percben Faško beadását Narchos passzolta vissza a kapu elé, labdájával Miljaničot találta el, a labda pedig a hálóban kötött ki. A videoelemzés után a gól lesállás miatt érvénytelen lett. Hajtott az egyenlítésért a DAC, kevés sikerrel. Trusa fejese fölé szállt, majd a 65. percben Andzouana lövését védte Šípoš. A 72. percben elnémult a stadion, ugyanis Yapi összeesett a futballpályán. A támadó korábban már fejsérülésre ápolva volt, cseréje utána egyenesen a mentőbe vitték. Az utolsó 15 percben többször is beszorította a kassaiakat a DAC, de helyzetbe ezúttal sem került. A hosszabbításban Faško végzett el szabadrúgást 20 méterről, lövését Popovic kiütötte, az érkező Gorosito pedig a hálóba talált – 1:3.

Niké Liga, 12. forduló:
FC DAC – FC Kassa 1:3 (1:2)
Gólszerzők: Trusa (+45.-11m) ill. Gallovič (6., 28.), Gorosito (93.)