A Girona otthonában is kikapott a Slovan

By
Updated: október 23, 2024

A spanyol Girona otthonában is kikapott a Slovan, amely három forduló után pont nélkül áll a Bajnokok Ligája táblázatán.

Ahogy az várható volt, a spanyol Girona az első perctől kezdve dominált, a Slovan mély védekezésből próbált támadásokat vezetni. A 42. percben jött az első gól, Danjuma futott el a jobb oldalon, beadására Gutierrez érkezett és a hálóba talált. A második félidőben Tak84 kapus több bravúrt is bemutatott, de a 73. percben Juanpe szabadrúgásánál tehetetlen volt, a hazaiak pedig kettőre növelték az előnyüket. A 83. percben ismét a Slovan kapusa remekelt, amikor kivédte Stuani büntetőjét.
A pozsonyiak a skót Celtic (1:5) és a Manchester City (0:4) után harmadik mérkőzésükest is elvesztették a Bajnokok Ligája csoportkörében. Legközelebb november 5-én a horvát Dinamo Zágrábot fogadják.

Bajnokok Ligája csoportkör, 3. forduló:
FC Girona – ŠK Slovan 2:0 (1:0)
Gólszerzők: Gutierrez (42.), Juanpe (73.)
Játékvezető: Fesnic – Avram, Cerei (Románia)
Sárga lapok: Frances – Tolič, Ignatenko, Barseghjan
Girona: Gazzaniga – Frances, Juanpe, Krejčí, Gutierrez – Martinez, Herrera, Martin (24. Miovski) – Van de Beek (83. Lopez), Danjuma – Stuani
Slovan: Takáč – Bajrič, Kašia, Wimmer – Blackman, Ignatenko (78. Marcelli), Savvidis (84. Gajdoš), Zuberu – Barseghjan, Tolič (84. Szöke) – Strelec (84. Metsoko)

Fotó: ŠK Slovan