Kétgólos előnyt szerzett az APOEL ellen a Slovan

By
Updated: august 8, 2024

Kétgólos előnyt szerzett a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének első mérkőzésén a Slovan, amely Petrovič öngóljával és mak pazar találatával múlta felül a ciprusi APOEL csapatát.

Az első félidő óvatos futballt hozott, egyik csapat sem akart hibázni. Enyhe fölényben volt a Slovan, de gólt nem tudott szerezni. A másoidk félidőre felpörögtek az események, főleg a végéhez közeledve. A 74. percben Tolić ugratta ki remekül Barseghjant a jobb oldalon, a visszapasszolt labdát Petrovič a saját kapujába lőtte – 1:0. Az esetet a videobíró legalább két percig vizsgálta, főleg Barseghjan helyzetét, de a játékos nem volt lesen a labda átvételénél. A hosszabbításban Mak 20 méterre balról a kaputól vette át a labdát, majd egyből megeresztett egy lövést, a labda pedig a hálóban kötött ki – 2:0. A Slovan így kétgólos előnnyel várhatja a visszavágót, melyet augusztus 13-án, kedden rendeznek Cipruson. A továbbjutó a Midtjylland-Ferencváros párharc továbbjutójával mérkőzik a rájátszásban.

Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör, első mérkőzés:
SK Slovan – APOEL FC 2:0 (0:0)
Gólszerzők: Petrovič öngól (74.), Mak (+90.)
Sárga lapok: Bajrič, Kašia ill. Tejera, Sušič, Kostadinov
Játékvezető: Lindhout – Honig, Inia – 20.404 néző
Slovan: Takáč – Blackman, Kašia, Wimmer, Sharani – Bajrič – Barseghjan (79. Mak), Kucka, Tolič, Weiss (89. Marcelli) – Strelec (90. Szöke)
APOEL: Belec – Sušič, Petrovič, Dvali, Quintillá – G. Kostadinov, Tejera – Ndongala (87. Donis), Meyer (74. El-Arabi), Marcinos – S. Dražič (87. Cheabake)

Fotó: SK Slovan